Zmajeva Kugla Epizode Online

Vesti:

• Registrovani korisnici imaju puna prava korišćenja foruma! Dobijte pristup Ćaskanju, kreiranju novih tema, personalizovanjem foruma i mnogim drugim opcijama.
  • Zmajeva Kugla Prodavnica je zvanično otvorena!
    Pronađite svoj odevni predmet sa omiljenim likom na linku:
    https://prodavnica.zmajevakugla.rs .volim.
  • Srećnu Novu godinu i novogodišnje praznike želi vam adminstracija sajta www.zmajevakugla.rs! Uzdravlje! .ziveli.

Clannad / After Story

Welicak94 · 524

Van mreže Welicak94

• Administrator
  • Guru Foruma
    • Rejting: 38
  • www.zmajevakugla.rs
    • Zmajeva Kugla Epizode Online
poslato: Oktobar 03, 2016, 20:12:30

Clannad / Porodica (prva sezona)
Clannad After Story / Porodica - Posle price (druga sezona)

Preuzmite: 1. | 2. sezona;
MAL: 1. | 2. sezona;

Zanr: Drama, Slice of Life, Romansa;
Moja ocena: 10/10;
Ocenu cu dati za drugu sezonu jer je ona upravo ono najbolje, dok je prva sezona uistinu "dosadna" ali je nikako se ne sme preskociti jer je jako bitna za celo shvatanje radnje.

After Story:
Prica: 10/10
Animacija: 10/10
Zvuk: 10/10
Likovi: 9/10
Uzivanje: 10/10
Prosecno: 9.8 ~ 10.

Definitivno jedan od anime serijala na kog vredi obratiti paznju.
Pre nego sto pocnem bilo sta; Ako neko planira da gleda pomenuti serijal, neka ima u vidu da je prva sezona "dosadna", naravno ne sad toliko dosadna da je nemoguce gledati, ali moze biti smor dok druga sezona ostavlja bez daha. :) Znaci ko krene da gleda, ma koliko mu dosadno bila prva sezona, ne preskacite i ne prekidajte gledanje, moj savet, a sad ko kako zeli.

Prica prati Tomoju Okazakija kroz njegovo odrastanje koji je izgubio volju za zivotom nakon sto mu je majka umrla i zivi sam sa ocem pijanicom koji ne obraca paznju na njega (ili je to samo njegovo misljenje). Tomoja upoznaje, jednu devojku po imenu Nagisa Furukava koja je zbog svoje duze bolesti zaostala jednu godinu. Tomoja se zblizava sa Nagisom i njihov odnos postaje sve intimniji ali u zavrsnoj trecoj godini pred diplomiranje, Nagisu ponovo napada isti cudan virus i zbog nemogucnosti da se doskoluje i diplomira Nagisa ponovo ponavlja zavrsnu godinu. Tomoja odlucuje da napusti kucu njegovog oca i uzima svoj stan i pronalazi posao u Elektrodistribuciji za pocetak kao pomocni radnik i pokusava da zivi samostalno i odgovorno, dok Nagisa ponovo pokusava da diplomira.
Dosta kvalitetna prica koja prikazuje kakav moze biti realan zivot i kako zivot moze biti tezak i vrlo bolan od odrastanja pa sve kroz vreme odraslog coveka. Pogledajte kakav ce odnos i kakva ce zavrsnica sacekati mladi par Tomoju i Nagisu.
Jedan od najbolje ocenjenih "Slice of Life" animea koji je baziran na istoimenoj vizuelnoj noveli Key Animation-a. Po meni, ovo je najtuzniji anime, najtuznija prica koja ce vam u zavrsnim scenama ostaviti gorcinu u grlu... Spojlere i sustinu nisam hteo da otkrivam, ko zeli vise da se informise bez gledanja ima gomilu pozitivnih recenzija na MAL-u. Naravno iza cele ove price krije se jos jedna prica u pozadini koja na samom kraju dobija smisao i citavu povezanost sa Tomojom i Nagisom.:)

Anime ima vrhunsku i vrlo lepu animaciju, cak sam se informisao o tome, da grad u kome se desava radnja, da je taj grad potpuno stvarno preslikan sa stvarnosti u animeu, kako ulice, tako radnje, kuce... sve.
Zvuk i OST su na jako visokom i kvalitetnom nivou u stilu klasicne muzike, koja kada se pomesa sa vrhunskim i srceparujucim scenama ostavlja bez daha.
Likovi k'o likovi, dobri su na svoj nacin, ima par dosadnih likova i jedan lik meni licno iritantan i pojavljuje se u prvoj sezoni i epizode sa tim likom (tom likusom) su cista smorcina :D Ali preziveo sam i vredelo je! :)

Final: Svako ko je ljubitelj zanrova poput: drame, price iz zivota (slice of life) ili romanse, ovo mora da pogleda. :)

Ja sam preveo celu pesmu koja se koristi za uvodnu spicu Clannad After Story i odradio u vidu klipa sa sve japanskim i nasim tekstom, pa ko zeli da pogleda ili poslusa: link
« Poslednja izmena: Oktobar 03, 2016, 20:34:05 od strane Welicak94 »

Van mreže iSlodinx

• VIP Akaunt
  • Novajlija
    • Rejting: 0
Odgovor #1 poslato: Februar 11, 2025, 00:22:31
Vecina ljudi smatraju da je taj anime previse los zbog ociju, a njima to vecina smeta i niko nece da gleda zbog tih stvari, ali meni je najvise story bitan generalno, a i iskreno i animacija mi se svidja, nekima se svidja nekima ne, ali svakako ja bi opet preporucio svima da ga odgleda, znam da je zanimljivo gledati druge anime-e koji sadrzi borilacke vestine i neke druge stvari, smatram da vecina njih ne interesuje romansa ni drama, ali po meni je ovo najjaci anime koji sam odgledao, no joke :D