Ova epizoda je najbolja epizoda u Super serijalu UBEDLJIVO.
A iskreno ja bih je svrstao i u top 10 epizoda svih DB serijala...
Animacija perfetna, scene marljivo odradjene. Vide se pokreti, vidi se trcanje, vide se i udarci, tehnika , taktika. Sve.. Sto nije bio slucaj u ranijim epizodama.
naravno kraj ocekivan, ali u sustini odlicno.
Dakle cista desetka za epizodu. Sve je bilo na svom mestu.
Plus, epizoda je zapravo bilo podesecanje na DBZ.
Friza i Goku su pobedili Jirena u formama u kojima su su zapravo obelezili ceo DBZ serijal, i u kojim su zavrsili svoju borbu na Nameku.
POsle Vegeta i Goku takodje, stali na 2 suprotne stene, i zauzeli gard bas isto kao u DBZu... I jos par scena kroz samu borbu sa Jirenom.
Serijal je na kraju kad sagledam utiske ispao dobar. Moze da se gleda.. Tj popravili su dosta toga ovakvim krajem i ovakvom poslednjom epizodom. Ideja oko Bogova univerzuma i multiverzuma je predobra. To je otvorilo prostor za mnogo novih likova, novih prici i slicno.Pogledacu ga nekad kad budem imao vremena kompletnog ponovo, ali sa engleskim dub-om..
Glavne zamerke su ocajna animacija, previse nelogicnosti, i opet previse glupih nelogicnih stvari, neki ocajno odradjeni karakteri i manjak krvi (bilo ga je na trenutke samo u 3 epizode) mada to i nije toliko bitno.
Zatim zasto su Mai i onaj drugi Pilafov pomocnik mali, jer koliko se secam u DBZu nisu bili smanjeni. Zasto Tranks iz buducnosti izgleda onako retardirano i ima drugu boju kose od malog Tranksa. itd
Glavne prednosti su Golden Friza, iako je glup nacin na koji je kao dosao do te forme, sve ostalo je predobro. On kao karakter je savrsen, podmukli prepotentni hladnokrvni ubica. Onako cinican i zao, a pritom i mocan. Pravi emperor i ubedljivo najbolji negativac u celom DBu.
Nove sajanske forme su izmedju. Svidja mi se , ali su preterali sa bojama. Najlogicnije bi bilo da je samo Crveni Bog postojao. Ovo posle je preslo sve mere, msm bezveze. Ali u sustini svidja mi se, pogotovo Blue forma.
Ultra Instict mi je bezveze, tj preglupo.
Prvo sto je nelogicno da uopste smrtnik dodje do tog stadijuma. Dakle Bogovi Unistenja koje treniraju Andjeli milionima godina nisu uspeli ni pola UI da steknu, a Goku za 20tak minuta borbe tri puta otvori i na kraju masteruje tehniku.
A sad kad sve proslo on uoste i ne moze da aktivira tu tehniku.
Mnogo bolje bi bilo fora kao u GTu za ss4. Dakle inicijalna snaga sajonaca, Ozarru.. Oni su zbog toga i postali rasa od koje se plase svi u svemiru, a ne zbog znanja da se biju. Mnogo bolje bi bilo da je Goku npr nekako probudio skrivenu snagu ozarua nego sto je dobio neki ku*cev instikt.
Posle frize mnogo dobra prica su Birus i Whis, bas dobro odradjeni karakteri. Od ostalih univerzuma svideo mi se samo U6.. Hit predobar karakter, hiljadugosinsnji ubica koji ima mnogo je*ene tehnike. Ono bas tehnike za ubijanje, kao u assassin creedu. Sajonci u6 ocaj. Mada mi se U6 jedini svideo od svih ostalih univerzuma.
Topo i Jiren preglupi karakteri. Nelogicni, bez nekih posebnih tehnika. Msm Jiren je kao jak mos misliti. Nema nijednu tehniku, ne znam, meni bas bezveze.
Filer epizode dno dna. Mozda i najveca mana serijala.
To je to valjda.