Po meni, svo je sranje počelo već u legendarnom Z-u, kada je Toriyama uveo u radnju onog idiota od Mađin Bua. Ne znam koji đavo mu je trebalo da uvodi onog debila mlohavog što pretvara ljude u čokolade. Sami lik Mađin Bua nije loš sam po sebi, loš je njegov fizički i tehnički koncept. Trebalo ga je predstaviti kao nekog hormalnog humanoida visokog rasta poput Cella, koji ubija tehnikom i energetskim talasima, a ne kao djetinjastog debila koji pretvara ljude u čokoladu i kojeg je nemoguće ubiti jer ima mlohavo tijelo.
O DBGT-u ne treba trošiti riječi, dno dna, jedino što ima prelijepu muziku, zaista najljepše pjesme od svih serijala (Dan Dan Kokoro Hikareteku, Hitori Janai i Sabitsuita Machine Gun), te SS4 forma, koja je fantazija u estetskom smislu. Prvo je radnja usrana Gokuovim pretvaranjem u dječaka, pa sve neki debilni likovi, metalni androidi i ostale gluposti sa lutanjem po svemiru, do pojave Baby-ja.
Vegeta gleda kako Kakarot napreduje i ništa ne preduzima, pušta brkove i vozi se sa Bullom u šoping, živi kao lezilebović. Goku sa svojom SS4 formom prvo od svakog dobije teške batine, a onda nekim božanskim čudom odjednom dobije pomoć sa strane ili pronađe slabu tačku i ubije tog neprijatelja za par sekundi. Jedino je na kraju dobro izvučena ona borba protiv Yi Xing Longa, kad je skupio energiju od svih bića sa univerzuma i ubio zlog zmaja., nakon što je olako izgubio fuziju sa Vegetom.
Dakle, svo je zlo krenulo nakon uvođenja Mađin Bua u svu priču. DB Super je odličan, ali kad vidim tog debelog idiota, smrači mi se pred očima. Po meni, trebalo je anulirati radnju ne samo DBGT-a, nego i kompletne radnje nakon Cellove smrti i tu uvesti Birusa i ostale fantastične likove.