Е сад за љубитеље комедије ради се о анимеу који иако има много епизода налази се у врху по маногим ранковима и то у следећим ранковима: Комедија, Пародија, Акција, Шонен, Историја, Самурајски и Научна Фантастика. Такође и и најбоља јапанска"синхронизација" јер енглески гласови за овај аниме готово и непостоје
Аниме је такође и пун цензуре али о томе више за оне који буду гледали.
Овај аниме сматра се најбољом пародијом и комедијом икад направљеном а сам аниме са своја 4 наставка и једним филмом (иако има више филмова) налазе се у топ 10. Аутор ове манге и аниме је Хидеки Сораћи који сам себе представаља за мајмуна (горилу) и понекад се појави у анмеу у истом облику.
Аниме је пародија на многе аниме као Змајева Кугла, Наруто, Бакуман.
Овај аниме уопште нема посебне радње (али опет ко пажљиво гледа приметиће да су епизоде повезане а сам аниме има одличну радњу и причу а епизоде онда дођу као неки скечеви од 21 минута али након прве две три епизоде хтећете да погледате још (моја омиљена епизода 217). Аниме садржи и многе озбиљније епизоде које немају ни 10 % комедије.
Ликови овог аниме су посебни и смешни сваки за себе а које ће само они који буду хтели да гледају ће и да их упознају. А занимљива ствар је да иако је аниме ликове почињете присвајати као да стварно постоје
Моја оцена:
Радња иако је и нема ипак 10/10
Ликови најкомичнији до сад : 10/10
Музика 10/10
Анимација 10/10
Нећу да спојлам само ћу да дам оцене које се врте по МАЛ:
Gintama: 9.05 (10 Место)
Gintama': 9, 16 (4 Место)
Gintama': Enchousen (7 Место)
Gintama Movie: Kantesu-hen - Yorozya yo Eien Nare (6 Место)
Gintama 2015: 9. 26 (2 Место)