1. UC BrowserMeni ubedljivo omiljen pretrazivac sa jednom ubedljivo najboljom karakteristikom - ugradjeni strim plejer koji je savrsen. Zakljucavanje ekrana, veoma stabilan i Download opcija u uglu sa kojom jednim klikom skida bilo koji video na neta (osim YT i Fejsa, jbg ne smeju zbog autorskih prava).
UC Browser je jedan od najpopularnijih pretrazivaca. Koristim bukvalno otkako sam kupio prvi Android telefon, medjutim od verzije 11.0.0 UC Browser iz korena menja svoj mod celog ekrana (FullScreen) te je nova verzija za mene veliko "ne", tako da sam prinudjen da se sluzim kvalitetnom poslednjom verzijom bez gresaka, 10.10.. Zato bih zainteresovanima predlozio da isprobaju i 10.10 verziju ukoliko nisu zadovoljni najnovijom
Jedini glavni nedostatak kod starije 10.10 verzije je ta sto ugradjeni strim plejer nema mogucnost da minimizuje video koji se pusta.
Stariju verziju mozete da preuzmete na ovom linku:
https://uc-browser.en.uptodown.com/android/old (10.10.5.809)
A najnoviju, logicno, u prodavnici.
2. Opera MiniOdlican pretrazivac koji dugi niz sluzi korisnike mobilnih telefona jos i sa starih JavaME telefona (telefoni na dugmice). Mnogo je laksa za sistem Opera od UC-a i u tome je kod nje veliki plus dok UC zna da trosi i preko 200mb RAM-a. Pored UC-a i Opera Mini poseduje AdBlocker.
3. ChromeMnogi ga imaju ugradjenog i nema tu polemike. Chrome je po meni najbolji za kompjuter, ali za telefon je ipak druga prica. Za standardnog korisnika koji udje na internet (ne racuna se FB App, YT App, Viber i sve ostale aplikacije) jednom nedeljno da bi eto potrazili nesto izvan drustvenih mreza, Chrome je odlican pretrazivac. Ono sto je dobro kod Chrome-a je to da ce on uvek prikazati sve pravilno i korektno, te nece dolaziti do gresaka u kodovima sajtova ili nepravilnog prikazivanja nekog sajta. Brz je i zahtevan za sistem. Veoma slabo opcionalan.
4. CM BrowserGlavna odlika, lagan za sistem i malo zauzima. Dobre opcije, brz i solidan surf. Vredi ga isprobati, ako ste za neke druge osim za prva tri pomenuta, CM je sledeci izbor.
)
5. Via BrowserPrednosti: Zauzima 2,3MB, brz je, ne trosi puno RAM-a, dobar za programere jer ima (View source, resource sniffer, network log, custom user agent).... ima solidan adblock, style customize opcije... Bacite pogled.