Postoji verzija priče da je i DBZ trebalo da prekinu posle Frieza sage. Da je to ono što su planirali da snime, nego je preveliki hype bio oko toga da su nastavili. Sve je urađeno zbog novca, naravno, ali mi uživamo u maltene svom DB contentu, ma koliko plot holes imali, zar ne? Čak i ogromnih grešaka, timeline misplacement i sl.
Mnoge franšize se trude da održe neki kontinuitet i u tome uspevaju maltene do tančina, ali fanovi nalaze dlaku u jajetu. Ovde, ovde nema dlake, ovde je kosa, maltene. Ali fanovima ne smeta ni najmanje, već prihvatamo to.
Što se tiče pitanja, mislim da je mnogo generacija odraslo i odrasta i dalje na DB contentu, što mogu videti. Još kad otkucaš "Dragon Ball" na FBu, možda se ne pojavi stranica od basnoslovne cifre fanova, ali se zato pojavi basnoslovna cifra stranica sa velikim brojem fanova.
Mislim da da, bez uvrede ljudima koji su anime fanovi i prate sve iz tog sveta, ali retko ćete čuti čoveka da kaže "Ja sam od anime-a gledao samo ****** ili One Piece ili Yu Gi Oh ili slično", a dosta je čest slučaj sa ljudima da kažu da Zmajeva kugla za njih ne potpada pod anime ili u fazonu "Ja ne pratim to, ali gledam Zmajevu kuglu". Iako je većina ljudi gledala možda anime serije koje su se emitovale na TVu u svom detinjstvu, većina njih to ostavlja u prošlosti, a svi se "drže" DB.
U suštini, bila je bitna stvar u odrastanju mnogih i treba da se snima i dalje. I to će uvek biti neiscrpni izvor novca i uvek biti zanimljive generacijama koje dolaze i generacijama koje su odrastale uz njih.