Java igrice su obelezile moje detinjstvo, i nekako su mi bile mnogo zanimljivije nego ove Android igrice. Ovo su igrice koje sam ja najvise igrao onda dok su bili telefoni na dugmice, a vi ostavite vasu listu
)
1. Rally Master ProIgricu koju sam igrao jos i na SE K510i telefonu. Jako teska igrica, koju sam igrao mnogo puta, po meni ovo je najbolja igrica na bazi "trke sa automobilima" (iako je reli) po grafici. Definitivno 3D grafika "Fishlabs" prozvodjaca je dominirala tad. Bio je tu i Gameloft, ali on je vecinom praktikovao 2D grafiku i po koju igricu sa 3D. Elem, ova igrica je imala 4 automobila i 27 razlicitih traka koje su bile vrhunski odradjene (u to vreme, igrica je iz 2008.). Bilo je da se izaberu i vremenske promene, sunce, kisa, grmljavina, sneg... sa sve zvucnim efektima. Cak su odradili i "unistenje" automobila kog si uz pomoc mini igri mogao da popravis.
2. Contr Terrorism 2Skoro svaki dan u srednjoj sa drugarom preko Blututa na svakom casu
Nezaboravno.
3. GladiatorJos jedna igrica iz 2008. od proizvodjaca "Fishlabs". Takodje mogucnost igranja preko Blututa. Vrhunske borbe u stilu Gladiatora. Odlicna 3D grafika, dugo vremena bila aktuelna.
4. PESI jos jedna igrica sa mogucnoscu igre preko BT-a... Uzivanje bilo igrati.
5. Need for Speed serijaliNajnoviji koji se pojavio na JavaME je "The Run" (sa slike iznad) i on je po grafici i najbolji. Ali najvise sam posle 2009. igrao "Undercover" i "Most Wanted". Jedina mana im je bila sto su prelake. Ali dobro.
6. Assasins Creed serijaliGejmloft je dominirao u ovakvim igricama koje sam ja voleo da zovem "na 4, 6"
2D akcione igrice sa interesantnim nivoima su okupirale sate i sate paznju.
Ima tu jos dosta, ali ovih sam se prvih setio.
Ove cu da dodam: Maimi Nights, Fast and Furious 3D, Virtua Tennis, Asphalt...