Zmajeva Kugla Epizode Online

Vesti:

• Registrovani korisnici imaju puna prava korišćenja foruma! Dobijte pristup Ćaskanju, kreiranju novih tema, personalizovanjem foruma i mnogim drugim opcijama.
  • Otvorena je posebna sekcija "DAIMA" za nastupajući serijal Zmajeve Kugle! Diskusija može da počne! .citam2.

Tehnologija

direktor9 · 516

Anketa

Zamislite da možete da posedujete samo jednu stvar. Koja je to?

Desktop računar
10 (58.8%)
Laptop
4 (23.5%)
PlayStation 4
2 (11.8%)
XBox One
0 (0%)
Stare konzole
1 (5.9%)

Ukupno glasova: 17

Van mreže direktor9

• Kralj
    • Rejting: 9
  • Sabit Gerzic
    • Pogledaj profil
poslato: Avgust 06, 2017, 08:49:38
 (Y)

"Never train children when their mothers are around. It's always trouble."
Piccolo

Van mreže Welicak94

• Administrator
  • Guru Foruma
    • Rejting: 35
  • Aleksandar
    • Pogledaj profil
    • Zmajeva Kugla Epizode Online
Odgovor #1 poslato: Avgust 06, 2017, 20:35:11
Laptop je multifunkcionalni uređaj, može sve što mogu ostale pomenute tehnologije, čak i više  (Y)
Samim tim, laptop bi bio najbolji izbor.

Van mreže direktor9

• Kralj
    • Rejting: 9
  • Sabit Gerzic
    • Pogledaj profil
Odgovor #2 poslato: Avgust 06, 2017, 22:25:38
ja sam za kompjuter posto mi je lakse igrate igrice

"Never train children when their mothers are around. It's always trouble."
Piccolo

Van mreže Welicak94

• Administrator
  • Guru Foruma
  • Aleksandar
    • Pogledaj profil
Odgovor #3 poslato: Avgust 07, 2017, 01:23:32
ja sam za kompjuter posto mi je lakse igrate igrice
Koja je razlika igrati igricu na kompu ili laptopu? Mis i tastatura su isti u oba slucaja .gg2. .cudno.

A i da ti se ne svidja tast od laptopa, kupis tast, prikljucis na laptop ...  :))

Van mreže Saiyan

• Iskusan
    • Rejting: 6
  • Emir
    • Pogledaj profil
Odgovor #4 poslato: Oktobar 05, 2017, 00:13:40
Laptop naravno :)

Van mreže BlueHari

• VIP Akaunt
  • Autoritet Foruma
    • Rejting: 102
  • Haris
    • Pogledaj profil
    • You Tube
Odgovor #5 poslato: Februar 11, 2018, 22:07:14
Sta mislite o specifikacijama mog novog kompa :D?
A graficka mi je Nvidia gforce GTX 750Ti

Šta čitaš ovo koji ku*ac, gledaj svoja polsa.

Van mreže Welicak94

• Administrator
  • Guru Foruma
  • Aleksandar
    • Pogledaj profil
Odgovor #6 poslato: Februar 11, 2018, 22:59:24
Sta mislite o specifikacijama mog novog kompa :D ?
A graficka mi je Nvidia gforce GTX 750Ti
Kad skidas MW3? .cudno.

Van mreže BlueHari

• VIP Akaunt
  • Autoritet Foruma
  • Haris
    • Pogledaj profil
    • You Tube
Odgovor #7 poslato: Februar 12, 2018, 00:06:11
Za koj dan, ako se sjetim xD

Van mreže Manda94

• VIP Akaunt
  • Autoritet Foruma
    • Rejting: 453
  • Живорад
    • Pogledaj profil
Odgovor #8 poslato: Februar 12, 2018, 04:41:05
Процесор ти је сувише стар :)) Боље га замени за неким i7 треће генерације или са i5 пете генерације B|
Графичка ти је солидна, поготову што имаш уз њу 2гб видео рам меморије (Y) Мада и њу комотно можеш да замениш за gtx 960 2гб која је скоро па дупло боља а разлика у цени није претерано велика :)

jебач маме корисника @MaRe

Van mreže BlueHari

• VIP Akaunt
  • Autoritet Foruma
  • Haris
    • Pogledaj profil
    • You Tube
Odgovor #9 poslato: Februar 12, 2018, 13:01:22
Zamijenicu ga, ali sada za sada mi ne treba nista novo, dobar mi je ovako i onako ne planiram da igram, neke najnovije igre, inace hvala, Mando

Van mreže MaX

• Iskusan
    • Rejting: 3
    • Pogledaj profil
Odgovor #10 poslato: Novembar 14, 2018, 15:32:58
Jeste stara tema ali evo nekih saveta ako neko hoce da se ponovi oko kompa. Pre malo jace od godinu dana sam promenio skoro vecinu komponenti.
Razlog je bila ploca koja mi je crkla a bila pod garancijom tako da sam uzeo umesto nje 16gb DDR4 memorije i posle sam sam sebe ucenio na nov komp

Starije je bio
ploca asus motherboard sabertooth 990fx nesecam se ni sam dal je bila neka od revizija sobzirom da je u trenutku crkavanja bila 4 god kod mene  xD
proc je bio phenom II x4 965BE koji je i izgleda bio jedino usko grlo na starom kasnije cu obrazlozim  :D
Ram DDR3 12gb 1866 i grafa Sapphire hd6870 1gb

E posle 3-4 meseca i uzimanja tog rama sam skupio pare i za nov komp koji je tad bio
Ryzen 5 1600x
asus rog b350-f gaming
16gb DDR4 3000
i stara grafa
 vec pri paljenju 4 igrice koje sam tad igrao sam osetio poboljsanje za dobrih 100%
--Tera-iako je matora igrica je bas zahtevna i na istim detaljima sam dobio oko 20-25 frejmova i nije bilo poente da je dizem detalje jer nebi bila igriva
--WOT koji mi je bio na skoro min detaljima pre toga mogao sam da ga pokrenem na max detalje sa 18-30 frejmova (sa pola opcija iskljucenih-smanjenih nije padalo ispod 25 dok na starom na skoro min detaljima mi nije tako radio)
--Dota 2 isto doduse nju vec nisam mogao na max
--Overwatch je za razliku od starog bio igriv jer na starom bukvalno si mogao udjes odigras jedan deathmatch i vec te bole oci od seckanja  xD

Zatim o grafi. Kum je kupio rx570 8gb i posto je terenac narucio je da mu stigne kod mene pa sam tako imao prilike da je testiram 5-6 dana
nema sta da vam pricam samo zamislite sve ove igre u zakucanih 60 frejmova na max detaljima
e posle toga kad sam mu vratio grafiku on mi je dao njegovu staru koja je bila generaciski ista kao moja samo 1-2 klase iznad a to ona je HD6950 sa biosom od HD6970 i sa 2gb rama
U odnosu na moju dobio sam nekih 15-20% ubrzanje u svim igricama.
Zatim na red je dosla (burazer od strica je dosao do jedne asus 1050TI 4GB i sobzirom da mu je komp bas bas praistoriski i da nema poente stavljati takvu grafu u njega dao mi je dok nekupi komp i evo je kod mene vec 4 meseca xD )
E sad u odnosu na predjasnju HD695/70 je pa komotno mogu reci za jedno 80-120% bolja zavisno od igrica ali isto toliko losija i od RX570 8Gb.

Ko god da planira da uzima nov komp moj je predlog da se uzme neki Ryzen dal 3 ili 5 serije (licno moje trenutno misljenje je mozda bolje i 3 i za tu razliku od 4-6k dinara uzeti jacu graficku jer koliko sam primetio moj R5 1600x bez problema tera i sa slabim grafikama igrice dok sa jacom bukvalno poleti, a koliko sam primetio po forumima i Ryzen3 stvarno dobro sljaka i mozda je nekih max 20% slabiji ali je i dalje dovoljno jak da sa jakom grafikom tera i najnovije igrice. Naravno ovo pricam za FHD rezoluciju )
Zatim uzeti tipa 1050TI ili RX560 sa obavezno 4Gb i koliko god da ste u mogucnosti rama dal 8 ili 16 (stim ako uzimate 8 bolje je uzeti single ram pa kroz par meseci dokupiti jos toliko)
Ostale komponente nisu bitne i moze da se ustedi na njima dosta ko nejuri za kvalitetnijim stvarima

Znaci sumiranje
Ryzen 3 je oko 100e
AM4 ploca je od 50-70e
moj predlog je grafa RX560 koja je jeftinija od 1050ti a u istom je rangu cene su za RX560 oko 130-140 dok 1050TI je oko 170-180 stim da onda za jos koje evro ima i RX570 da se nadje ali ajde to uvek je bolje imati jacu i na to koliko je ko spreman dati)
DDR4 8gb je oko 60-70e
Napajanje ako vec ne moze staro da iskoristi ima dobrih LC power za nekih 30-40e

Znaci u danasnje vreme za 400e moze bas lep komp da se skocka koji ce moci da pokrene i najnovije zahtevne igrice na srednjim detaljima.
Uh kad se setim da sam prvi komp jos davne 2000 platio skoro 3k maraka i da sam vec posle 3-4 god mogao da zaboravim na najnovije zahtevne igrice pa sam ga prodao za nekih 600 evra i dodao jos 1k da bi kupio solidan komp a danas za 400-500 evra i da ga menjas na 2 god i uvek ces moci igras najnovije igrice.Naravno tu racunam da se proda predhodnih par komponenti par meseci do isteka garancije za nekih 35-50% manje i doplati se jos malo i opet novo sto mu dodje za nekih max 200 evra mozda i manje i uvek si sa opremom u garanciji  xD

A garancija se uvek isplati jer evo za skoro 20 god do sad sam dobio 5-6 puta nesto novo a tu mislim na 2-3x napajanja, 3x ploce, procesor i 2x ram su mi do sad riknjavali xD

Van mreže MaX

• Iskusan
    • Pogledaj profil
Odgovor #11 poslato: Novembar 14, 2018, 23:43:36
doduse zaboravih pored ovolikog teksta da napisem i da definitivno desktop a laptop jedino moze da bude pomocni kad ides negde na vise dana da poneses i dok odmaras odgledas koj film ili slicno.
Za nase uslove sto bi iko davao 3-4x vise novca za laptop da bi igrao igrice na njemu a sa druge strane o nadogradnji necu ni da pricam.
Naravno kome treba jak laptop zbog posla pa usput se igra na njemu to je vec druga prica i tema i taj detalj neosporavam  xD

Van mreže Welicak94

• Administrator
  • Guru Foruma
  • Aleksandar
    • Pogledaj profil
Odgovor #12 poslato: Novembar 15, 2018, 22:34:52
Videh skoro jedan "bestbaj" laptop na akciji u Tehnomaniji za 69990 (70k):
Procesor i5 uz GeForce MX130 2GB grafikom, SSD od 120Gb i HDD od 1TB...
I plus je "ACER", da sam imao novca kupio bih ga bez razmisljanja...  X/

Van mreže MaX

• Iskusan
    • Pogledaj profil
Odgovor #13 poslato: Novembar 16, 2018, 02:24:48
Videh skoro jedan "bestbaj" laptop na akciji u Tehnomaniji za 69990 (70k):
Procesor i5 uz GeForce MX130 2GB grafikom, SSD od 120Gb i HDD od 1TB...
I plus je "ACER", da sam imao novca kupio bih ga bez razmisljanja...  X/

kad kazes "bestbay" a on ima mx130 i i5 (dal je punokrvni ili onaj osiromaseni) ako je punokrvni nije lose mada mislim da je to ipak skupo sem ako nije 17' i FHD ekran pa daa popije vodu. Nasi deraci definitivno cene svoju robu kao da su je licno pravili  xD

https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_acer-aspire-5-laptop-nx-gvreu-003-15-6-full-hd-matt-core-i5-4gb-1tb-hdd-mx130-2gb-vga-endless-os-1254125.html

to ti je 65k dinara i odbi za afu jos 27% sobzirom da to mozes da prosvercas laganica  xD
Posle oni ti kao dali akciju a kod ovih redovna cena 5k ispod nase akcije  xD

Van mreže Welicak94

• Administrator
  • Guru Foruma
  • Aleksandar
    • Pogledaj profil
Odgovor #14 poslato: Novembar 16, 2018, 18:55:04
Pa zasto ja kupih Redmi5 u LogicShop-u za 16k a ne u Tehnomaniji za 21500 lol
Ne sumnjam da je ista takva situacija i sa laptopom; Ali pokajao sam se sto sam kupio u sitnoj prodavnici a ne u velikom lancu prodaje tehnike poput Tehnomanije, tako da cu i radije platiti malo skuplje u Tehnomaniji provereno, kao sto sam i radio do sada.

A inace, pomenuti laptop je stvarno vrh za te pare, nema jeftinije od toga sa tim spec .lak.

Van mreže MaX

• Iskusan
    • Pogledaj profil
Odgovor #15 poslato: Novembar 16, 2018, 20:04:56
pa sta znam,ja realno sem ako nije u poslovne svrhe nebi nikad dao vise od 300-400e. jer i ti jeftiniji sve sem igrica mogu isto kao i ovi skuplji a opet da kupim laptop da bi se igrao definitivno ne bi jer za 70k dinara mogu kupim grafiku rx580 i ostalih 300 u ostale komponente i mogao bi i naredne 2 god igram sve igrice na max detaljima.

Van mreže Welicak94

• Administrator
  • Guru Foruma
  • Aleksandar
    • Pogledaj profil
Odgovor #16 poslato: Novembar 17, 2018, 12:24:21
Kod mene je obrnuto, ja bih pre solidan lt za 70k nego vrh komp za te pare, pa neka su mu spec kakve god...  <.<
Laptop je bolji uredjaj, mobilan i multifunkcionalan. .lak.